De Bedriegertjeslopers

De organisatie van zowel de Bedriegertjesloop als de Rozendaalse Veldloop is in handen van de “Bedriegertjeslopers”; een enthousiaste groep hardlopers. Deze groep hardlopers treft elkaar elke maandagavond, weer of geen weer om 19.00 uur op het parkeerterrein naast de ingang van Park Rosendael in Rozendaal. Sinds een aantal jaren is er ook een zaterdaggroep, die om 9.00 uur ’s ochtends start vanaf hetzelfde parkeerterrein.
Steeds worden er wisselende parcoursen uitgezet afhankelijk van het seizoen en de weersgesteldheid. De Bedriegertjeslopers kennen de omgeving van het Rozendaalse Veld en de flanken van de Posbank als hun ”broekzak” wat elke keer weer opnieuw garant staat voor een verrassend en uitdagend parcours in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Al meer dan 30 jaar

Het initiatief om met een groepje hardlopers te starten vanaf het parkeerterrein bij het Kasteel Rosendael is afkomstig van de voormalige sportzaak Habro Sport in Arnhem. Na een oproep in de krant kwamen in de zomer van 1982 de eerste belangstellenden naar Rozendaal om gezamenlijk te gaan hardlopen. Uit deze groep is ook het idee geboren om twee hardloopevenementen te gaan organiseren: de inmiddels bekende Bedriegertjesloop en de Rozendaalse Veldloop. Een schot in de roos, want nog steeds doen er jaarlijks zo’n 1200 hardlopers aan beide lopen mee. Het kan ook bijna niet anders: het recreatieve karakter, de vriendelijke bejegening, het sfeervolle decor van het Kasteel en Oranjerie Rosendael en twee top natuurlopen. Wat wil je als hardloper nog meer.

Organisatie

Om de beide loopevenementen mogelijk te maken is een Stichting “De Rozendaalse Bedriegertjeslopers” opgericht met een Bestuur dat bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Het Bestuur onderhoudt contacten met o.m. de Gemeente Rozendaal, het Gelders Landschap, Staatsbosbeheer, EHBO en de diverse sponsoren die de loopevenementen financieel of in natura ondersteunen. De Bedriegertjeslopers zorgen voor de feitelijke organisatie waarbij tevens gebruik gemaakt wordt van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die op de dag zelf helpen bij o.m. het inschrijven, het uitzetten van het parcours en de bemensing ervan, de drankvoorziening en de opbouw van de start- en finish faciliteiten.

Welkom

Natuurlijk nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan de Bedriegertjesloop en de Rozendaalse Veldloop. Maar heb je zin om op de maandagavond of zaterdagmorgen met de Bedriegertjeslopers mee te lopen dan ben je van harte welkom. Er is hiervoor geen vaste organisatie, we starten gewoon en bepalen ter plekke met elkaar welke route we gaan lopen. De afstanden die we lopen variëren tussen de 10 en 15 kilometer en er wordt in groepjes met verschillende tempo’s gelopen, dus voor (bijna) elk wat wils. Er zijn ook geen speciale verplichtingen zoals contributie e.d.. Zomaar een keertje meelopen om de sfeer te proeven en/of het terrein te verkennen kan ook.